Gå til søgning
Startside > Nyheder > Blogmeddelelser > Avfall Norge siger nej til CO2 kvoter på affaldsforbrænding
Avfall Norge siger nej til CO2 kvoter på affaldsforbrænding
Et nyt forslag fra det norske miljødepartementet overvejer at inkludere CO2 udslip fra affaldsforbrænding i kvotesystemet fra 2013. Dette på grundlag af kvotedirektivets artikel 24, den såkaldte ”opt-in”. Sammen med bl.a. Norsk Fjernvarme siger Avfall Norge nej til at overflytte affaldsforbrændingssektoren til EU’s CO2 kvotesystem (ETS). Dette begrundes i et høringssvar sendt til det norske miljødepartement.
 
Organisationerne fremhæver, at f.eks. krav til øget genanvendelse vil have en langt større effekt på reduktion af klimaemissioner end at lægge en kvotepris på forbrænding af affald.

Organisationerne bekræfter, at de tidligere har støttet effektive tiltag for at reducere klimaudslip i affaldsbehandlingen, men netop tiltag i form af kvoter har ikke været støttet. De mener, at departementet i stedet bør overveje andre midler, som f.eks. krav til genanvendelse af fossile affaldsfraktioner og endvidere sigte mod indsatser i andre led i affaldskæden. Trods øget sortering vil det ikke være muligt at afskaffe restaffaldet, derfor må affaldet behandles uanset hvad, og herved er et CO2 udslip fra affaldsforbrænding uundgåeligt, mener sammenslutningen.
 
Det fremhæves endvidere, at ”rest-affaldsmarkedet” er internationalt og at der særligt handles mellem de nordiske lande. Derfor vil uharmoniserede afgifter påvirke balancen mellem de nordiske lande, og affaldet vil blive flyttet til det billigste land - hvilket hverken er en fordel i et klimaperspektiv eller i et næringspolitisk perspektiv, påpeger de.
 
Husk, at DAKOFA i samarbejde med ISWA afholder en international konference om affald og klima den 19.-20. april 2012. Tilmelding er allerede mulig her på DAKOFAs hjemmeside og et første udkast til program er lige på trapperne.
 
 

Kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer til denne meddelelse.
Du skal være logget ind for at kommentere her