Gå til søgning
Startside > Nyheder > Blogmeddelelser > Ved du ikke, hvilken affaldsgebyrmodel din kommune anvender – så få svaret her
Ved du ikke, hvilken affaldsgebyrmodel din kommune anvender – så få svaret her
Dansk Byggeri har lavet en undersøgelse af, hvilken affaldsgebyrmodel de enkelte kommuner har valgt og hvad det koster.  På Dansk Byggeri’s hjemmeside kan man på en fiks og nem måde, på et Danmarkskort se, hvilken model den enkelte kommune har valgt og ved et klik på kommunen kommer også gebyrpriserne frem.

Undersøgelsen viser, at der er store forskelle fra kommune til kommune både i model og pris. 30 % af kommunerne bruger klippekortsmodellen, mens 24 % bruger abonnement og 11 % har valgt, at prisen afhænger af den konkrete affaldstype og vægt.

Selvom 24 % af kommunerne har valgt abonnementsmodellen, så varierer måden hvorpå affaldsgebyret beregnes på også. Nogle kommuner har f.eks. valgt at beregne gebyret ud fra biltype og antal biler, mens andre beregner det ud fra antal ansatte i virksomheden.

Det betyder, at affaldsgebyret varierer meget fra f.eks. 5.000 kr. i en kommune og helt op stil 38.000 kr. i en anden kommune. Dansk Byggeri frygter, at de store forskelle vil betyde, at kunder i de dyre kommuner kommer til at mærke det på prisen, fordi håndværksmestrene kun har kunderne, at vælte udgiften over på.

Find oversigten over kommunernes affaldsmodel og –gebyrer på Dansk Byggeri’s hjemmeside her.

Find mere information om Dansk byggeri's undersøgelse her.

Find mere information om affaldsgebyrerne på DAKOFA’s hjemmeside her.

Kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer til denne meddelelse.
Du skal være logget ind for at kommentere her